Interieurontwerp, Projectbegeleiding

Project Dordrecht – Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael

Project details

Project

Interieurontwerp - Bed and Breakfast 'De Cleijne Nagtegael'

Locatie

Dordrecht

Categorie

Interieurontwerp, Projectbegeleiding

Een sfeervolle en karakteristieke Bed and Breakfast in de historische binnenstad van Dordrecht.

 

In december 2020 werd ik benaderd door de eigenaren van het monumentale pand in het centrum van Dordrecht. Zij vertelden over de mooie plannen voor de B&B en om dit te realiseren wilde ze graag mijn hulp inschakelen.

 

Toen ik met het project startte heb ik eerst de basis ontworpen en niet zonder reden. Het pand waar B&B de Cleijne Nagtegael in gevestigd is, staat op de geboorte grond van Albert Cuyp, dat bijzondere feit  heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van de Bed en Breakfast, en vraagt natuurlijk wat onderzoek en extra aandacht.

Ik wilde graag een modern klassieke basis neerzetten die alle ruimtes in het pand met elkaar zou verbinden. Dit heb ik gedaan door te werken met een kleurenpallet van vergrijsde groentinten geïnspireerd door de werken van Albert Cuyp en de monumentale Dordtse kleurenwaaier. Ook heb ik gekozen voor een eikenhouten visgraat vloer, warme houttinten en hoogglans witte en zwarte tegels in de badkamers voor een luxe gevoel. Om het geheel samen te brengen en wat contrast te creëren heb ik gewerkt met accenten in donkergroen, donkerblauw, rood en messing.

Moodboard B&B

Kunstwerk.
Iedereen ontwerp dat ik maak heeft een uniek element en in dit ontwerp is dat het enorme schilderij in de lounge. De eigenaren van de Bed and Breakfast vertelde mij bij de kennismaking dat zij graag een muurschildering wilde laten maken van het kunstwerk ‘Zicht op Dordrecht’ van Albert Cuyp. Dit heb ik uiteraard meegenomen in het ontwerp, alleen heb ik hier wel een andere draai aan gegeven. In plaatst van het schilderen van de complete wand heb ik ervoor gekozen om de muurschildering echt als kunstwerk uit te laten komen op de wand. Zo heb ik in samenwerking met de aannemer een grote lijst om de muurschildering laten maken en heb ik gekozen voor mooie railspots om het kunstwerk uit te lichten. Een leuk detail: in de wandschildering bevindt zich een deur naar het privévertrek van de eigenaren. De lijst om de muurschildering maakt er een echt schilderij van en markeert het einde van de deur naar het privévertrek van de eigenaren, doordat de deur gelijk loopt met de wand valt dit eigenlijk helemaal niet op. De muurschildering loopt geheel over de deur heen waardoor de deur alleen voor de oplettende gast zichtbaar is.

Maatwerk.
Naast sfeer in de ruimte, was functionaliteit ook ontzettend belangrijk. Om de kamers van alle gemakken te voorzien heb ik gewerkt met maatwerk oplossingen. Zo beschikken beide kamers over een grote ensuite kast met opbergruimte voor kleding. Ook heb ik een grote bank ontworpen waar je lekker op kunt zitten tijdens het ontbijt op de kamer of na een lange dag wandelen door de stad. Om het geheel af te maken heb ik een pantry ontworpen waar je naast een koffiezetapparaat en een waterkoker ook een koelkastje vind zodat de klanten zelf meegebrachte boodschappen goed kunnen bewaren.

 

Project in samenwerking met: 
Architect: Stijl Architectuur BV
Aannemer: Krijgsman Bouw
Schilder: Nijhoff Schilders
Parketteur: Maple Leaf vloeren 
Installateur: 3 Tec BV

Ben je benieuwd naar andere projecten of wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan snel mijn complete portfolio of neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Entree
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Lounge detail
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Lounge
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Lounge
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Lounge detail
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Lounge
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Slaapkamer
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Slaapkamer detail
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Slaapkamer
Project Dordrecht - Bed & Breakfast De Cleijne-Nagtegael - Slaapkamer detail
Share on
Previous

Interieuradvies Ridderkerk – Zolder & slaapkamer

Next

Interieurontwerp Dordrecht – Verbouwing garage