Interieurontwerp

Ontwerp speelkamer – Zolderverdieping – Project Rotterdam

Project details

Project

Ontwerp op maat - Kinderspeelkamer - Rotterdam

Interieurontwerper

Kim Overweel

Categorie

Interieurontwerp

Sfeervolle speelkamer voor een stoere meid.

 

Voor deze klant mocht ik een ontwerp maken voor de speelkamer op de huidige zolderverdieping. Een ontzettend leuke opdracht waarbij ik bij het ontwerpen gewerkt hebt vanuit een kinderoogpunt. De ruimte moest een sfeervolle speelkamer worden voor de 10-jarige dochter van de klant. Een stoere meid die graag tekent en knutselt, met vriendinnetjes speelt en boekjes leest.

speelzolder

De speelruimte bevindt zich op de bovenste (zolder) verdieping van de woning. Het plafond loopt uit in een punt waardoor er veel ruimte beschikbaar is en van die ruimte heb ik dankbaar gebruik kunnen maken in het ontwerp. Mijn visie voor het creëren van deze kamer was een ruimte waar het dochtertje ongestoord met vriendinnetjes kan spelen en waar ze haar creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Om deze creativiteit te prikkelen heb ik gekozen voor een indeling waarbij de speelruimte hoger ligt, zodat hij alleen te bereiken is met een trap, en de knutselhoek gewoon tegen wand gesitueerd is. Dit geeft de ruimte niet alleen een speels uiterlijk maar biedt gelijk ook mogelijkheden voor extra opbergruimte onder het speelplateau en een plek waar zij hutten kan bouwen of lekker in weg kan kruipen.

Qua kleuren en styling heb ik gebruik gemaakt van stoere elementen omdat ik dit goed bij de jonge dame vind passen. Zo heb ik gekozen voor kleuren als roze, donkerblauw en goud in combinatie met materialen zoals licht eiken hout, vele textiel texturen en terrazzo in pasteltinten. Het lichte hout, terrazzo en het textiel zorgen ervoor dat de ruimte in combinatie met de stoere kleuren toch een fijne uitstraling heeft.

Het eindresultaat van dit ontwerp is een multifunctionele speelkamer waar de jonge dame echt een plekje heeft waar ze helemaal zichzelf kan zijn.

Ben je benieuwd naar andere projecten of wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan snel mijn complete portfolio of neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Interieuradvies kinderspeelkamer - Aanzicht 1
Interieuradvies kinderspeelkamer - Aanzicht 2
Interieuradvies Kinderspeelkamer - Aanzicht 3
Interieuradvies kinderspeelkamer - Moodboard
Share on
Previous

Interieuradvies Dordrecht – Totaalplan – Eerste verdieping woonhuis

Next

Interieuradvies Moordrecht – Totaal plan – Begane grond