Interieurontwerp, Projectbegeleiding, Zakelijk ontwerp

Interieurontwerp kantoor – Dordrecht – Koninklijke Van der Wees Groep

Project details

Project

Interieurontwerp verbouwing - kantoor Koninklijke Van der Wees Groep

Locatie

Dordrecht

Categorie

Interieurontwerp, Projectbegeleiding, Zakelijk ontwerp

Een professionele werkomgeving met een informele en industriële uitstraling, dat is waar het ontwerp voor het kantoor van de Van der Wees Groep voor staat.

 

De Koninklijke Van der Wees groep is opgericht in 1907 en draait dus al even mee. Het bedrijf staat vandaag de dag bekend om het bijzonder transport van zware en omvangrijke lading over weg en water en is wereldwijd bekend. 

 

Hun imposante CV vraagt om een kantoor wat hierbij aansluit en dat is precies de reden dat zij ons halverwege 2022 hebben benaderd. Het huidige interieur was ondertussen verouderd en ze waren toe aan iets nieuws. Een project wat dus perfect in ons straatje past. Aan ons de schone taak om het verouderde interieur om te toveren naar een interieur wat beter aansluit bij het bedrijf, de huidige huisstijl en de kernwaardes.

moodboard vd wees

Het concept. 

Het concept voor dit ontwerp bestaat uit een lichte basis met een industriële look and feel. Het ontwerp wordt gekenmerkt door opvallende contrasten in kleur en materiaal, een ruimtelijke opzet en het gevoel van eenheid. De contrasten in kleur en materiaal zijn een knipoog naar de omgeving van het bedrijf en de transportwerkzaamheden die zij uitvoeren en daardoor ontzettend belangrijk voor de nieuwe basis. De ruimtelijke opzet zorgt voor de nodige rust in de ruimtes waardoor de contrasten nog beter uitkomen.

De uitwerking.

Belangrijk voor het ontwerp van dit kantoor was het feit dat de inrichting mee moet kunnen groeien met het bedrijf. Daarnaast moest er een professionele werkomgeving gecreëerd worden met een industriële uitstraling en een informeel gevoel. Deze punten lijken wellicht wat haaks op elkaar te staan, maar juist dát maakt dit ontwerp zo interessant.

De basis voor dit ontwerp bestaat uit een lichte warm grijze wandkleur en grijze vloeren. Om een statement te maken hebben we gekozen voor houten wandbekleding rondom de liftschacht, donkerblauwe accenten in de pantry, een gele bank in de entree en een compleet kerriegeel trappenhuis. De ruimtelijke opzet in combinatie met de glazen puien zorgt voor de gewenste open uitstraling. Hierdoor staan de werknemers altijd met elkaar in contact en wordt het informele gevoel nog meer benadrukt. 


Projectstatus
: in uitvoering.

Ben je benieuwd naar andere projecten of wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan snel ons complete portfolio of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Project Dordrecht - Kantoorinrichting - Koninklijke Van der Wees Groep - Visualisatie Entree
Project Dordrecht - Kantoorinrichting - Koninklijke Van der Wees Groep - Visualisatie entree
Project Dordrecht - Kantoorinrichting - Koninklijke Van der Wees Groep - Visualisatie kantoor
Project Dordrecht - Kantoorinrichting - Koninklijke Van der Wees Groep - Visualisatie kantoor
Project Dordrecht - Kantoorinrichting - Koninklijke Van der Wees Groep - Moodboard
Share on
Previous

Interieurontwerp Dordrecht – kantoor – Nieuwbouw Avedko

Next

Interieurontwerp Rhoon – Vrijstaande villa