Concept, Interieurontwerp, Zakelijk ontwerp

Interieurontwerp Dordrecht – kantoor – Nieuwbouw Avedko

Project details

Project

Concept ontwikkeling & interieurontwerp - kantoor Avedko

Locatie

Dordrecht - Dordtse Kill III

Categorie

Concept, Interieurontwerp, Zakelijk ontwerp

Een sfeervolle werkomgeving met een fris Scandinavisch gevoel 

Na vele jaren op hun vaste stek gezeten te hebben, is het voor Avedko tijd voor iets nieuws. De bouw van hun nieuwbouwpand is in volle gang en daar hoort het interieurontwerp van hun kantoor natuurlijk bij. Een taak die wij maar al te graag op ons nemen!

 

Avedko is een echt familiebedrijf, bestaat al 100 jaar en is vandaag de dag een van de belangrijkste producenten van roestvrij stalen buitenbehuizingen in Nederland. De behuizingen worden onder andere toegepast in kabel- en telecomnetwerken, spoorinfrastructuur, verkeersregelinstallaties, openbare verlichting, toegangssystemen waardoor het bedrijf ontzettend veelzijdig is. Met deze informatie in ons achterhoofd hebben we een concept ontworpen wat hier naadloos bij aansluit.

Project-dordrecht-interieurontwerp-kantoor-nieuwbouw-avedko-moodboard-concept

Het concept.

Het concept voor dit ontwerp bestaat uit een lichte basis met een fris Scandinavisch gevoel en wordt gekenmerkt door een open indeling, een combinatie van veel strakke lijnen en ronde vormen en rvs-details. De strakke lijnen zijn een knipoog naar de strakke roestvrij stalen behuizingen die zij produceren en ronde vormen maken het geheel zachter. Naast de strakke lijnen is er gebruik gemaakt van industriële materialen zoals beton voor de vloeren en kolommen en glas voor de puien in de hal. Het glas is toegepast om de het zicht en de connectie met elkaar te benadrukken, wat weer goed aansluit bij het familiegevoel binnen het bedrijf.

De uitwerking. 

De voorwaarden voor het interieurontwerp van dit kantoor waren: een inrichting die mee kan groeien met het bedrijf, een sfeervolle maar toch professionele werkplek, goede verlichting en het gebruik stoere maar warme materialen voor de gewenste Scandinavische sfeer. De frisse sfeervolle basis hebben we gerealiseerd door gebruik te maken van een kleurenpalet met lichte- en donkere tinten. Zo bestaat het basispalet uit een samenstelling van lichte blauwtinten en warme grijstinten aangevuld met accentkleuren zoals antracietgrijs, donkerblauw, kobaltblauw, venkelgroen en brandweerrood.

Daarnaast hebben we, om het sfeervolle gevoel extra te benadrukken, gewerkt met verschillende natuurlijke materialen. Deze natuurlijke materialen beschikken naast een mooi uiterlijk ook over akoestische eigenschappen en dat is belangrijk voor de ruimte beleving. Een aantal voorbeelden van deze materialen zijn o.a. wol, massief hout en gerecycled plastic. Zo komt het gerecyclede plastic terug in de speciaal ontworpen akoestische panelen, hebben we her en der hout toegevoegd in de meubelen en bevatten de stoelen allemaal stoffen met wol.

Door de mooie mix van stijlen en materialen is er een sfeervol interieur ontstaan wat perfect aansluit bij het bedrijf, de visie en de wens voor de toekomst.

Projectstatus: In uitvoering.

Ben je benieuwd naar andere projecten of wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan snel het complete portfolio of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - visualisatie 1- of 2-persoons werkruimtes
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - visualisatie werkruimte werkvoorbereiding
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - definitief kleurconcept
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - moodboard werkruimtes
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - visualisatie bedrijfskantine
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - moodboard bedrijfskantine
Project Dordrecht - interieurontwerp kantoor - nieuwbouw Avedko - sfeerbeelden lichtplan
Share on
Previous

Interieurontwerp verbouwing – Dordrecht Dubbeldam

Next

Interieurontwerp kantoor – Dordrecht – Koninklijke Van der Wees Groep