Post Single Page

INTERVIEW; Een kijkje in het leven van Kim Overweel als interieuradviseur en jonge ondernemer!

Kim Overweel

In Algemeen Posted

WELKE OPLEIDINGEN HEB JE GEDAAN?
Na de HAVO ben ik begonnen op het Hout- en Meubilering College in Rotterdam, hier heb ik de opleiding interieuradviseur gevolgd. Deze heb ik versneld gedaan waardoor ik binnen 3 jaar de opleiding heb kunnen afronden, en kon beginnen aan mijn volgende avontuur; Akademie Vogue in Amsterdam, hier heb ik diverse cursussen van een jaar gevolgd waaronder Interieurstyling B voor gevorderden en Horecastyling.

ALS JE JOUW STIJL IN 1 ZIN ZOU MOETEN OMSCHRIJVEN, WAT ZOU DEZE DAN ZIJN?
Ik noem het altijd maar een warme deken! Ik vind het vooral belangrijk dat een interieur aanvoelt als een thuis met een ‘eigen’ sfeertje. De basis is vrijwel altijd neutraal met een aantal kleuraccenten en rustieke stoere invloeden met hier en daar een grapje. Naast dat een huis er leuk uit moet zien, moet het ook leefbaar zijn en daarom staat functionaliteit met stip op nummer 1!

WANNEER BEN JE VOOR JEZELF BEGONNEN?
Ik ben December 2013 voor mezelf begonnen en was toen 20 jaar oud. Ik ben destijds begonnen met mijn webshop BYKIMSHOP en daarnaast heb ik een aantal interieuradvies projecten gehad. Na anderhalf jaar heb ik mijn eigen website voor de interieuradviezen gemaakt en ben ik er vol voor gegaan. Ondertussen ben ik alweer een jaar verder en gaat de business erg goed!

Afbeelding 2 - Interview - Kim
Afbeelding 1 - Interview - Kim

HEB JE DIT ALTIJD AL WILLEN DOEN?
Ja, ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen, dit is altijd mijn droom geweest. Ik zou denk ik zielsongelukkig zou zijn als ik alle dagen van 9 tot 5 op een kantoor zou zitten en mijn creativiteit niet meer zou kunnen uiten!

IS JE EIGEN BEDRIJF OPSTARTEN LASTIG?
Makkelijk is het zeker niet. Het is ontzettend moeilijk en spannend in het begin maar ik ben gewoon in het diepe gesprongen! Gaande weg heb ik de ervaring en kennis opgedaan die mijn bedrijf maken tot wat het nu is. Vertrouwen in jezelf, achter je eigen keuzes staan en doorzettingsvermogen zijn vooral erg belangrijk.

WAT HAD JE NIET VERWACHT?
Het is denk ik een heel klein beetje te vergelijken met een kind krijgen, mensen begrijpen soms niet dat er echt heel veel tijd en moeite in gaat zitten en dat je prioriteiten veranderen. Ik heb hierdoor zeker wat mensen in mijn leven verloren, maar zo kom je er wel achter wie je daadwerkelijke supporters zijn!

Afbeelding 3 - Interview - Kim
Afbeelding 4 - Interview - Kim

HOE ZIE JE DE TOEKOMST VOOR JE?
Positief! Ik heb tot nu toe veel leuke projecten met succes afgerond en ik heb er de volste vertrouwen in dat er nog veel leuke projecten bij gaan komen! Ik hoop, maar dat is een beetje toekomst muziek, dat ik over een aantal jaar kan gaan uitbreiden en een extra personeelslid kan aannemen.

WAT IS DE MEEST GEMAAKTE FOUT DIE MENSEN MAKEN BIJ HET INRICHTEN VAN HUN INTERIEUR?
Het gaat vaak mis als mensen spullen los van elkaar kopen, uiteindelijk wordt het dan geen mooi geheel omdat de spullen niet bij elkaar passen. Ik zie het vaak gebeuren bij jongen stellen die samen hun oude spullen proberen te combineren. Hier ondersteun ik hen in. Ik begin met een goede basis en aan de hand daarvan werk ik het advies verder uit en bouw ik er een interieur omheen. Ik vind een goede balans tussen kleuren, materialen en woonstijlen het allerbelangrijkste!

WAT IS JOUW FAVORIETE MEUBELMERK/WINKEL?
Oh wauw! Dat is een lastige, er zijn zoveel leuke zaakjes en merken tegenwoordig! Op dit moment zijn HK-Living, Rozenkelim en Be pure home toch wel mijn favorieten.

Exclusief interview door : Stagiaire Marloes en Hollander

0 Comments

Leave a Comment