Post Single Page

Design icons in Amsterdam!

Kim Overweel

In Inspiratie Posted

Twee weken geleden ben ik naar de Design Icons beurs geweest in Amsterdam en dat was op z’n zachts gezegd: super gaaf! Voor degene die niet bekend zijn met de beurs heb ik hieronder even een korte beschrijving geplaatst:

Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren op 7 + 8 april terug naar Amsterdam voor Design Icons 2018. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel de professional als het brede publiek: van beroemde klassiekers tot onbekend design, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian-chic tot stoer industrieel. 

Design Icons is een jaarlijks evenement in De Kromhouthal op het terrein van De Overkant. Deze voormalige scheepsmotorenfabriek is compleet gerenoveerd tot een karakteristieke evenementenlocatie. Gelegen in Amsterdam-Noord direct aan ’t IJ, heeft men een prachtig uitzicht op het stadscentrum. De industriële uitstraling van De Kromhouthal laat de designs uit de 20e eeuw goed tot hun recht komen. Bron: https://www.design-icons.nl/

Ik heb tijdens mijn opleidingen een hoop informatie gekregen over design in het algemeen en natuurlijk de iconische meubelstukken die daarbij horen en dat heeft me tot op heden altijd weten te boeien. Van de welbekende Eames DSW & DAW chairs, Lounge chair mét ottoman, Panton’s Cone chair tot de Barcelona chair van Mies van der Rohe, ik vind het allemaal prachtig en ik zou het ook allemaal zo in huis zetten. Ik kon dus ook mijn geluk niet op toen ik deze iconische vintage meubelen weer eens in het echt kon bekijken en fotograferen.

 

Afbeelding 3 - Design Icons
Afbeelding 12 - Design Icons
Afbeelding 9 - Design Icons
Afbeelding 16 - Design Icons
Afbeelding 6 - Design Icons
Afbeelding 4 - Design Icons
Afbeelding 2 - Design Icons
Afbeelding 1 - Design Icons
Afbeelding 5 - Design Icons
Afbeelding 10 - Design Icons
Afbeelding 8 - Design Icons
Afbeelding 11 - Design Icons
Afbeelding 14 - Design Icons
Afbeelding 15 - Design Icons
Afbeelding 7 - Design Icons
Afbeelding 13 - Design Icons

0 Comments

Leave a Comment