Interieurontwerp, Projectbegeleiding

Interieurontwerp vrijstaande villa – Hendrik-Ido-Ambacht

Project details

Project

Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht

Interieurontwerper

Kim Overweel

Categorie

Interieurontwerp, Projectbegeleiding

Moderne en klassieke vrijstaande villa

 

Voor dit interieurontwerp van een vrijstaande villa in Hendrik-Ido-Ambacht heb ik zowel het ontwerpproces als de uitvoering op mij genomen. We zijn natuurlijk gestart met het maken van het interieurontwerp voor deze woning. Dit voornamelijk omdat er, naast het ontwerp van de architect, nog geen enkel idee was voor de inrichting. Na het maken van een aantal schetsen en moodboards, zijn we uitgekomen bij de definitieve indeling. Dit heb ik verder uitgewerkt in de vorm van een totaaladvies inclusief maatwerk meubelen en de uiteindelijk uitvoering.

Moodboard HIA villa

Het interieurontwerp van deze vrijstaande villa wordt gekenmerkt door een moderne sfeer met veel klassieke elementen. Zo heb ik gewerkt met een rustige basis bestaande uit taupe tinten en heb ik dit aangevuld met verschillende kleuraccenten. Deze kleuraccenten (groen, beige, bruin en goud) komen terug op de gehele begane grond en zijn vooral terug te vinden in de accessoires en details. Een mooi voorbeeld van één van deze details is de centrale wand  in de woonkamer met het groene statement behang. Juist door gebruik te maken van deze wand komen de klassieke elementen op een subtiele manier terug, en dat is precies wat de klant wilde. Vervolgens heb ik gebruik gemaakt van veel zachte stoffen, gouden details en sfeervolle verlichting met als resultaat een stijlvolle woning.

 

Het maatwerk voor dit interieurontwerp is ook in iedere ruimte terug te vinden. Door gebruik te maken van maatwerk hebben we ruimte gecreëerd voor persoonlijke invloeden en wensen met als resultaat een interieur wat perfect past bij de klant. Een mooi voorbeeld van dit maatwerk is de roomdivider bij de keuken. De klant wilde graag een ‘open keuken’ zonder direct in het zicht te staan. Omdat de grootste uitdaging zat in het behouden van het open karakter, hebben we gewerkt met een open kast met verspringende vakken. Dit zorgt ten eerste voor speelsheid en ten tweede biedt het ruimte voor het neerzetten van woonaccessoires. Naast de roomdivider zijn alle kasten en vloerkleden in dit interieur op maat gemaakt door een meubelmaker en woningstoffeerder. Het resultaat van dit interieurontwerp en het maatwerk is een geheel op maat gemaakt interieur voor een gezellig gezin wat perfect aansluit bij hun wensen. Een waar droomhuis.

 

Status: Uitgevoerd. 
Architect: Stijl Architectuur

Ben je benieuwd naar andere projecten of wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan snel mijn complete portfolio of neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Moodboard - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 1 - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 2 - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 3 - Woonkamer / Zithoek - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 4 - Maatwerk Roomdivider - Keuken - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 5 - Keuken - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 6 - Voorzijde woning & hal - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 7 - Kantoor - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Aanzicht 8 - Kantoor - Totaaladvies - Vrijstaande Villa - Hendrik-Ido-Ambacht
Share on
Previous

Interieurontwerp vrijstaande villa Hendrik-Ido-Ambacht – Eerste verdieping

Next

Interieuradvies Zwijndrecht – Totaal plan